Prokuratuur saatis Tsiigu veebipoe süüasja kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuratuur saatis Tsiigu veebipoe süüasja kohtusse.
Prokuratuur saatis Tsiigu veebipoe süüasja kohtusse. Foto: .

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette Tsiigu veebipoodi pidanud Mari Aidi, kes uurimisandmetel pettis olematu lastekauba müügiga enam kui 130 ostjat.

Aid sai süüdistuse kelmuses, mis on sooritatud avalikkuse poole pöördudes, ning karistusseadustik näeb sellise süüteo eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse.

Eeluurimisel kogutud andmetel pettis Aid kokku 132 klienti, kellele ta tekitas kokku kahju 283 644 krooni ulatuses. Uurimisandmetel pakkus OÜ Trendshop juhatuse liige Aid 2007. aasta juunist kuni mullu aprillini Tsiigu veebipoe nime all müügiks mitmesuguseid lastekaupu ning kohustus tellijatele makstud kauba kätte toimetama kahe nädala jooksul pärast arve tasumist. Aid kasutas kauba pakkumiseks perekool.ee, osta.ee ja buduaar.ee veebiportaale.

Uurimisandmetel ei kavatsenud Aid tegelikult klientidele kaupa toimetada ega tagastanud neile ka kauba eest makstud raha.

Pärast seda, kui petetud kliendid pöördusid möödunud aasta kevadel politseisse, jätkas Aid olematu lastekauba müümist. Kuna Aid jätkas väidetavat petutegevust ka pärast talle kahtlustuse esitamist, siis leidis prokurör, et kelmuste tõkestamiseks on mõistlik ta vahistada. Kohus võttiski Aidi mullu 9. mail vahi alla, kuid 9. oktoobril pääses ta süüdistaja otsusel taas vabadusse.

Aid on kohtueelsel uurimisel kelmusesüüdistuse tagasi lükanud.

Loe samal teemal: 

Lõplik kahtlustus: Mari Aid tekitas pea 300 000 krooni kahju 

Kriminaaluurimise all olev Trendshop OÜ avas uue veebipoe

Tsiigu e-pood jätab noored emad tellitud kaubata

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles