Raport: kunstlik viljastamine levib maailmas üha laiemalt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munaraku viljastumine.
Munaraku viljastumine. Foto: Repro.

Ülemaailmse raporti põhjal kasutatakse kunstlikku viljastamist üha enam, kuid suurimaks probleemiks on siiani mitme embrüo siirdamisega seotud probleemid.

Seda võib väita kaheksanda ülemaailmse raporti põhjal, mis kajastab viljatusravi levikut ja tulemusi 2002. aastal, kirjutab Reuters.

Raporti põhjal suurenes 2002. aastal viljatusravi saanute hulk 2000. aastaga võrreldes veerandi võrra. Kogu maailmas sündis 2002. aastal kunstliku viljastamise abil 246 000 last, mida on 27 000 võrra rohkem kui kaks aastat varem.

Kahe aasta jooksul kasvas 12-20 protsendi võrra ka erinevate kunstliku viljastamise meetodite järel õnnestunud sünnituste arv.

Negatiivsete tulemuste poolelt tõi raport välja, et Lõuna-Koreas, Ladina-Ameerikas, Indias ja Araabia Ühendemiraatides esineb ikka veel palju juhtumeid, kus korraga siirdatakse üle nelja embrüo, mis suurendab tunduvalt enneaegse sünnituse riski ja vastsündinute suremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles