Riik plaanib piirata naastrehvide kasutusaega

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehv.
Naastrehv. Foto: Raigo Pajula

Riigil on kavas piirata naastrehvide kasutusaega poolteist kuud, nende kasutamisest loobumine aga ei tule maanteeameti peadirektori asetäitja Villu Vane sõnul kõne alla.

Täna toimunud liikluskomisjon istungil arutati naastrehvide kasutamise piiramist ning maanteeameti peadirektori asetäitja Villu Vane sõnul võib edaspidi neid kasutada 15. oktoobrist kuni 31. märtsini, nii nagu on lubatud Soomes ja Rootsis.

«Teistes Põhjamaades on sama aeg ja oleks otstarbekas ühes regioonis see ajavahemik ühtlustada,» selgitas Vane.

Praegu on teada, et Leedus keelustatakse naastrehvide kasutamine 2011. aastal ning Vane sõnul on sama plaan väidetavalt ka Lätil. «Sellega me annaksime nagu signaali, et seda ei tasuks teha,» selgitas Vane.

Naastrehvide kasutamise täielik keelustamine ei tule aga Vane sõnul kõne alla, kuna Eestis on palju teid, kus ainus teehooldus on talvine lume lükkamine.

«Ilmselt võib see [piirangu kehtestamine - toim] juhtuda juba sel sügisel, sest miks seda koera saba jupphaaval maha raiuda,» sõnas Vane.

Tänasel liikluskomisojnil leiti ka, et riik peab hakkama tegama sõidukijuhtide seas teavitustööd lamellrehvide kasutuselevõtuks, teatas majandusministeerium. 

Praegu lubatakse Eesti teedel naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 1. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles