Rasedusega tulnud lisakilode kaotamisega ei maksa kiirustada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Last oodates kahe eest süüa pole asjatundjate sõnul hea mõte
Last oodates kahe eest süüa pole asjatundjate sõnul hea mõte Foto: Caro / Teschner
Saksa uurijad hoiatavad noori emasid, et nood raseduse ajal kogunenud lisakilosid staaride eeskujul liiga rutakalt ei kaotaks.

Normaalne oleks raseduseelsesse kaalu jõuda kolm kuud kuni aasta pärast sünnitust, kirjutab BBC News.

Kiirdieedid ja karmid treeningprogrammid ei pruugi toimida, kuid mis veelgi olulisem – need võivad kahjustada ema ja lapse tervist.

Seda väidavad Saksamaa Tervishoiu Kvaliteedi ja Efektiivsuse Instituudi uurijad, kelle sõnul on naised pärast sünnitust suure surve all ning neilt oodatakse, et nad kiiresti raseduseelsesse vormi jõuaksid.

«Sageli on nii, et lisapingutus, mida vastsündinu järele vaatamine ja ta rinnaga toitmine nõuavad, panevad kilod pingutamatagi sulama,» ütles instituudi direktor Peter Sawicki. «Aga umbes pooltel naistel ei lange kaal nii kiirelt.»

Need noored emad ei tohiks tema hinnangul end treeningutel kurnata, vaid peaksid selle asemel mõistlikult sööma ja treeningkoormust järk-järgult suurendama.

«Ehkki paljude ajakirjade kaantel on dieedid stiilis «Saa kiirelt tagasi bikiinivormi», mis lubavad, et aitavad naistel suveks ideaalkaalu jõuda, pole kiirete tulemuste saamine mitte kõige olulisem,» jätkas Sawicki.

«Eriti kehtib see raseduse järel. On normaalne, et raseduse ajal juurde võetud kaalu kaotamiseks kulub kolm kuni kuus kuud,» ütles ta. «Kui olete juba enne rasedust ülekaaluline või sellele kalduv, siis pole hea mõte raseduse ajal kahe eest süüa ja kuni lapse sünnini oma kaalule mitte mõelda

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles