ELi domeeniaadressis saab edaspidi kasutada täpitähti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon võttis reedel vastu uued eeskirjad, mis võimaldavad internetikasutajatel ja ettevõtjatel .eu domeeni registreerimisel kasutada ELi kõigi 23 ametliku keele tähti, sealhulgas eesti täpiga tähti.

Kui seni sai .eu tippdomeeni all registreerida ainult domeene, mis sisaldasid tähti a-st z-ni, numbreid 0-st 9-ni ja märki «-», siis edaspidi on .eu tippdomeenis võimalik registreerida domeeninimesid, mis sisaldavad niisuguseid tähti nagu näiteks «ä».

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse pressiesindaja Erkki Bahovski ütles BNSile, et kuigi Euroopa Komisjoni pressikonverentsil seda ei mainutud, on loogiline, et kasutada võib ka «õ» tähte, mis on olemas ainult eesti keeles, kuna kasutada võib kõigi Euroopa Liidu ametlike keelte tähti.

Euroopa Komisjoni infoühiskonna ja meedia voliniku Viviane Redingi sõnul on täiesti loomulik, et eurooplaste valitud domeeninimed peaksid olema sama mitmekesised kui Euroopa ise.

«Seepärast oleme otsustanud, et .eu domeenid peaksid olema kättesaadavad kõigi liikmesriikide tähestikes ja domeeninimes peaks olema võimalik kasutada kõiki Euroopa Liidu 23 ametliku keele tähti,» lausus Reding.

Euroopa Komisjoni reedel avaldatud uue teabe kohaselt on .eu tippdomeeni populaarsus kolm aastat pärast avamist jätkuvalt tõusuteel. .eu all registreeritud domeenide arv suurenes nii 2007. kui ka 2008. aastal 11 protsenti. Oma rolli mängis asjaolu, et domeeni registreerimise tasu langes 2007. aastal 10 eurolt viiele eurole, 2008. aastal aga neljale eurole.

Pärast seda, kui .eu tippdomeen muutus kõigile Euroopa Liidu elanikele kättesaadavaks 2006. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles