Michael Jacksoni surm aeglustas internetti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jackson 1998. aastal
Michael Jackson 1998. aastal Foto: str/REUTERS
Vahetult pärast popstaar Michael Jacksoni surma võttis mitmete uudisteportaalide avanemine tavalisest kauem aega ja paljud saidid olid täiesti kättesaamatud.

Soov megatähe surmast rohkem teada saada tõi erinevatele uudiste- ja kõmulehtedele nii palju külastajaid, et paljud serverid ei pidanud sellele vastu, kirjutab BBC News.

Näiteks BBC Newsi enda kodulehe külastatavus kasvas pärast Jacksoni surmast rääkiva uudise ilmumist 72 protsendi võrra.

Probleemid tekkisid internetihiiu Google’iga, mille meeskond kinnitas hiljem, et uskusid end küberrünnaku alla langenud olevat, sest Jacksoniga seotud infopäringuid tehti niivõrd palju. Google Newsist Jacksoniga seotud infot otsides viskas lehekülg miljonitele inimestele ette veateate, kus seisis: «Teie päring meenutab arvutiviiruste või nuhkvara automaatseid päringuid.»

Jacksoni surma tõttu oli «maas» ka suhtluskeskkond Twitter, mida püüdis korraga kasutada liiga suur hulk inimesi. Enne seda jõudsid kasutajad siiski kirjutada üle 66 000 posituse, milles staari nime mainiti.

Liiga tiheda liikluse tõttu muutus kättesaamatuks ka kõmuportaal TMZ.com, samuti Perez Hiltoni klatšiblogi. Kergemaid probleeme täheldati ka AOLi, CBSi, CNNi, MSNBC ja Yahoo uudisteportaalide juures.

Ingliskeelsete uudistesaitide keskmine allalaadimiskiirus muutus Jacksoni surma järel paariks tunniks tavalisest aeglasmaks, nõudes tavalise vähem kui nelja sekundi asemel keskmiselt üheksa sekundit aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles