Doonorite Selts kutsub doonoreid puhkuse ajal verd loovutama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Doonorite Selts

Eesti Doonorite Selts alustas sel nädalat paljude meediakanalite toetusel sotsiaalkampaaniat, mis kutsub doonoreid parimal suvepuhkuse ajal verd loovutama.

«Viime oma sotsiaalkampaania kolmandat aastat järjest läbi juulikuus, sest praegu on paljud doonorid puhkusel ning seetõttu kahanesid haiglate verevarud varasematel suvedel kohati ohtlikult väikeseks,» ütles Eesti Doonorite Seltsi juhatuse liige Hannes Rumm.

Tänu Doonorite Seltsi varasematele sotsiaalkampaaniatele kasvas 2007. ja 2008. aastal juulikuine doonorite arv Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse andmetel 3700 vereloovutajalt 4200 vereloovutajani.

Doonorite arv Eestis on PERHi verekeskuse andmetel viimasel viiel aastal kõikunud 32 147 ja 36 872 vahel. Viimastel aastatel on doonorite arv suurenenud, kuid Eestis on jätkuvalt doonoreid alla kolme protsendi elanikkonnast, ehkki Maailma Terviseorganisatsiooni soovitusel peaks stabiilsete verevarude tagamiseks doonorite arv olema vähemalt neli protsenti.            

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles