Tarbijakaitse ja e-kaubanduse liit hoiatavad kahtlase internetipoe eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitse hoiatab kahtlase veebipoe www.topmarket.ee eest.
Tarbijakaitse hoiatab kahtlase veebipoe www.topmarket.ee eest. Foto: Internet

Tarbijakaitseameti poole on viimastel päevadel pöördunud mitmed tarbijad, kellel on probleeme internetikauplusega, mis asub aadressil www.topmarket.ee.

Tarbijad on mures, sest ei saa tellitud kaupa kätte, samuti ei ole neil õnnestunud saada kontakti ärinimega Keyholm OÜ veebipoe pidajatega. Tarbijakaitseamet on altgatanud firma suhtes menetluse.

Tarbija24.ee kirjutas Topmarket.ee'st esimest korda 16. juunil. Juba siis selgus, et ettevõttel puudub kohustuslik registreering majandustegevuse registris ja tarbijakaitseamet lubas asja uurida. Lisaks on ameti teatel tarbijatele esitatav informatsioon puudulik ning kauba tellimisel nõutakse 100-protsendilist ettemaksu ega pakuta seejuures muid alternatiive.

Menetluse käigus selgus ka asjaolu, et  Keyholm OÜ juriidiliseks aadressiks on Tallinnas asuv Pelgulinna Sünnitusmaja.

Tarbijakaitseametil ei ole mitmekordsetele katsetele vaatamata õnnestunud saada ühendust Keyholm OÜ-ga, mistõttu on amet seisukohal, et tegemist võib olla pettusega. Firma kommentaari ei ole õnnestunud saada ka Tarbija24.ee'l.

Seoses sellega soovitab tarbijakaitseamet ja ka Eesti E-Kaubanduse Liit vältida ostude sooritamist internetikauplusest www.topmarket.ee.

Selleks, et osta internetikauplusest turvaliselt, on võlaõigusseadusest tulenevalt ettevõtjale seatud kindlad tingimused.

Internetikauplus on kohustatud esitama:

- oma veebilehel ettevõtte juriidilise nime ja aadressi;

- müüdava kauba ja teenuse põhitunnused;

- kauba või teenuse hinna  (sealhulgas maksud, hinna muud koostisosad ja nende suurus);

- kauba üleandmise või teenuse osutamise korra ja tingimused;

- lepingust taganemise õigus ehk Teil on  õigus oma ostust loobuda 14 päeva jooksul. Kui sellisest võimalusest Teid ei teavitatud, siis on taganemise õigus kolm kuud;

- pärast tellimuse esitamist tuleb Teile esitada tellimuse kinnitus.

Lisaks ei tohi tulenevalt võlaõigusseadusest kohustada tarbijat ettemaksuks enam kui 50 protsendi ulatuses ostuhinnast.

Enne ostu sooritamist soovitab tarbijakaitseamet küsida e-kirja teel täpsustavaid küsimusi, samuti otsida internetist huvi pakkuva veebipoe kohta teiste tarbijate kommentaare ja kogemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles