Lääne-Tallinna haiglas alustavad tööd raseduskriisi nõustajad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neiu varjas oma rasedust.
Neiu varjas oma rasedust. Foto: SCANPIX

Esmaspäevast alustavad Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliinikus tööd SA Väärtustades Elu raseduskriisi nõustajad, kes jagavad tasuta nõuandeid rasedusega seotud hirmudega toimetulekuks.

SA Väärtustades Elu juhatuse esimehe Kaia Kapsta teatel pakub teenust erioskustega raseduskriisi nõustajate meeskond.

Koostöö algab ka Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliiniku osakondadega, kus nõustaja poole saavad raseduskriisi küsimustes pöörduda nii pered kui ka arstid, ämmaemandad ja õed. Eesmärgipärasema koostöö nimel plaanitakse läbi viia haiglasiseseid raseduskriisi infopäevi.

Raseduskriisi nõustajad juhendavad raseduse ja sünnitamisega seotud hirmude, rasedusaegse ärevuse, viljatuse, abordieelse- ja järgse kriisiolukorra, sünnitusjärgse ärevuse, isaduse tuvastamise ja muude probleemide puhul. Samuti saab abi haiguste, sünnitraumade, vanemlikku rolli sisseelamise ja teiste sarnaste murede puhul.

Raseduskriisi nõustamine toimub nii eesti kui vene keeles, on tasuta ja seda toetab Eesti Haigekassa. Raseduskriisi teenust on Tallinnas, Harjumaal, Raplas, Rakveres, Tapal, Põlvas ja mitmetes teistes Eesti maakondades pakutud alates 2007. aastast

Individuaalne vastuvõtt toimub Sõle tänava haigla naistenõuandlas neljal päeval nädalas. Nõustajate vastuvõtule saab registreerida telefonil 1314 ning ämmaemanda või naistearsti kaudu.

Lisaks individuaalnõustamisele on raseduskriisi nõustajate poole võimalik pöörduda e-nõustamise, foorumi kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles