Maailma esimene purunematu mobiiltelefon?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Land Rover S1 mobiiltelefon
Land Rover S1 mobiiltelefon Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias tuli müügile maailma esimene väidetavalt purunematu mobiiltelefon.

Firma Sonim Technologies mobiil Land Rover S1  on sobiv eelkõige militaarseks kasutamiseks, kirjutab Daily Mail.

See mobiil on loodud vastu pidama niiskusele, mustusele, kukkumisele, veele ja kuumusele.

See mobiil kannatab kuni miinus 20 kraadist temperatuuri, sellega võib sukelduda  ja ning ta jääb terveks, kui ta alla visata 1,8 meetri kõrguselt.

«Seda ostavad väga erinevad inimesed. Nii mehed, kellele meeldib näidata, et neil on uued ja populaarsed vidinad, kui ka pereemad, kelle võsukesed on oma vana mobiili näiteks kogemata ära lõhkunud,» sõnas nende mobiilide müüja.

Ekspertide sõnul on nimetatud mobiil sama tugev kui samanimeline Land Rover maastikumasin ning maailma ainus militaarkasutusmobiil, mis peab vastu igasugustes rasketes tingimustes.

«Selle mobiili kukutamine betoonile ning kasutamine ekstreemsetel temperatuuridel näitas, et see võib olla maailma vastupidavaim mobiil. Selline abivahend aitab raha kokku hoida,» lisasid eksperdid.

Ülemaailmse uuringu kohaselt kulutavad inimesed igal aastal katki läinud mobiilidele 251 miljonit dollarit (2,8 miljardit krooni).

Land Rover S1 mobiilil on ka veekindel kaamera koos välguga, GPS-süsteem, taskulamp, raadio ja internet.

Mobiiltelefoni korpus on tugevdatud XENOY-plastikust, mis on nii vee-, õli-kui ka bensiinikindel. Korpuse ümber on kummist kest, mis aitab paremini kukkumist ja lööke taluda.

Mobiili ekraan on survele vastu pidavast ja purunematust materjalist.

Laadimata saab selle mobiiltelefoniga rääkida 18 tundi järjest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles