Kaupmehed kiidavad plaani tuua käsimüügiravimid poodi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Õhtuleht/Scanpix

Konkurentsiameti ettepanek lubada käsimüügiravimeid lisaks apteekidele ka poodidesse on kaupmeestele meelt mööda, kuid hinnalanguse osas ei olda ühel arvamusel.


Grossi toidukaupade keti omanik Oleg Gross ütles Äripäevale, et kui ravimeid saab üle leti müüa, on ta kahe käega selle poolt - vaba konkurents viib tema hinnangul ka hinnad mõistlikumale tasemele.

Samas Comarketi juhatuse esimees Jüri Vips, kes kiitis samuti ravimimüügiõiguse laiendamise heaks, hinnalangusesse ei usu - sama meelt on ka Eesti Apteekrite Liidu esinaine Kai Kimmel, kelle sõnul ei saaks väiksemad kauplused otse tootjalt ravimeid tellida, mistõttu jääks hulgimüüja juurdehindlus ikka lõpphinna sisse.

Kuigi sotsiaalministeerium tõi ühe suurema ravimite vabama müügiga seotud probleemina välja nende õige käitlemise, siis Prisma peremarketi juhi Janne Tapio Lihavaineni sõnul ei kujuta ravimite müük toidukaupluses mingit ohtu, kui kaupmees teeb kõik nii, nagu ravimiamet ette näeb.

Ta lisas, et kui Eestis nõutakse eriharidusega inimesi klientidele nõu andma, pole ka see kaubandusketi jaoks probleem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles