Eestis süüakse suvega ära 2700 tonni jäätist

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestlased on Baltimaade suurimad jäätisesõbrad, tarbides suve jooksul 2700 tonni ning aastas ühtekokku ligi 6000 tonni jäätist, millest 80 protsenti moodustab koorejäätis.


Sellega tarbib iga eestlane aastas keskmiselt 8 liitrit jäätist, edestades lätlasi kahe ning leedukaid kolme liitriga inimese kohta.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp ütles, et kui mõnedes tootmissektorites on langus olnud isegi 40-50 protsenti, siis toiduainetööstuses on see väiksem ning tänavu on mulluse suvega võrreldes jäätisetoodete tarbimine jäänud samale tasemele.

Sirje Potisepa sõnul on erinevatest jäätisetoodetest kõige rohkem kasvanud koorejäätiste osakaal. «Üleilmne trend on naturaalsete jäätiste suunas ning koorejäätis on tõesti mõistlik maius, sisaldades rohkelt kaltsiumi, magneesiumi, piimavalke ning palju A-, B- ,D- ja E-vitamiine,» lisas Potisepp.

Jäätisetootjate andmetel on aastaringselt kõige populaarsemad jäätised klassikalise maitsega maiused - vanilje-, šokolaadi-, karamelli- ja maasikajäätis, ülejäänud maitsed on pigem hooaja- ja nišitooted. Näiteks tõuseb mahlajäätiste tarbimine siis, kui väljas on temperatuur üle 20 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles