Liinibussijuht valis reisijaid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibuss.
Liinibuss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi pühapäeva õhtul Kuressaarest Tartusse teel olnud bussi juht käskis vahepeatuses esmalt peale tulla täispiletiga sõitjatel ning seejärel sooduspiletiga reisijatel, ei tähenda see bussifirma kinnitusel, et juhtidele oleks antud mingeid soovitusi keda enne peale võtta, kui buss hakkab täis saama.

«Eks see oli bussijuhi omategevus, sest ta saab ju aru, et tema palk ja töö sõltuvad sellest, kuidas tema tööandjal läheb,» kommenteeris Meie Maale SEBE juhatuse esimees Hugo Osula vahejuhtumit, kus paar õpilast pidid ootama jääma, kuni täispiletitega reisijad olid peale tulnud. Ta lisas, et raskel ajal ei saa bussijuhile seda pahaks panna


Osula kinnitusel pole firma juhtidele mingeid soovitusi jaganud ja kui bussijuht peab vajalikuks mingil moel järjekorda pisut reguleerida, siis teeb ta seda omal algatusel.

Kui peaks juhtuma, et bussijuht soovib enne peale võtta täispiletiga reisijad ja järjekorras eespool seisvale sooduspiletiga reisijale see ei meeldi, isegi kui ta nagunii peale saaks, siis võib Osula sõnul julgelt seda bussijuhile öelda, sest juhil ei ole õigust kedagi kuskile ära ajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles