Mesinik: tavainimesel on mee kvaliteeti raske hinnata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Mutso arvates võiks igal perel olla oma ihumesinik, kelle toodete kvaliteeti kindlalt usaldada võib
Madis Mutso arvates võiks igal perel olla oma ihumesinik, kelle toodete kvaliteeti kindlalt usaldada võib Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF
Staažikas mesinik Madis Mutso ütleb, et pendliga vehkimisest, tindipliiatsi testist ega lusika ümber keerutamisest pole mee kvaliteedi määramisel suuremat abi.

Näiteks sõltub see, kas mett saab lusika ümber keerutada või mitte, vaid ruumi temperatuurist, vahendab Õhtuleht Mutso sõnu.

Asjatundja ise ostaks mett hoopis värvuse ja kristalliseerumise järgi, kuid viimast olevat tavainimesel raske hinnata ja seetõttu soovitab ta igal perel endale hoopis usaldusväärne ihumesinik leida.

Tänavust meesaaki kommenteerides ütles Mutso, et kevadise võilillemeega läks hästi, kuid suve teise poole sajud segasid meekorjet tugevalt, mistõttu võib sügisese meega tänavu kitsaks minna.

Kõige väärtuslikumaks peab mesinik kanarbikumett, aga kas seda tänavu tuleb või mitte, on tema hinnangul veel vara öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles