Saarlased saavad moosikeetmiseks ühisköögid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoidised.
Hoidised. Foto: Marina Puškar

Saarte Koostöökogu LEADER projektitoetuste seas leidsid heakskiidu viis Saare maakonna esimest kogukonna kööki, kus tunnustuse korral saavad kohalikud inimesed teha hoidiseid ja neid müüa.

Kogukonna köökidena said toetuse Hellamaa külakeskus Muhus, Tagavere Optimistid, Laimjala jahiselts, Jööri Küla Selts ja Meremaa Lümandas, kirjutab Meie Maa.

«Neis köökides saavad piirkonna inimesed sisse teha kõikvõimalikke aiasaadusi või metsast korjatud loodusande, valmistada moose, salateid jne,» rääkis mittetulundusühingu Saarte Koostöökogu tegevjuht Koit Kelder ja lisas, et neis köökides saavad inimesed oma hoidiseid ka müüa.

Laimjala jahiseltsi ja Jööri Küla Seltsi ühisköök on lisaks mõeldud ka lihatöötlemiseks.

Kogukonna köögiprojektide toetussummad ulatuvad 300 000 kroonist poole miljoni kroonini, sõltuvalt sellest, mida ja kui palju kellelgi teha vaja on, täpsustas Kelder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles