Soome magusamaks võib tuua Eestisse kommi ostma

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome magusamaks võib tuua Eestisse kommi ostma. Pildil riigikogu kommid.
Soome magusamaks võib tuua Eestisse kommi ostma. Pildil riigikogu kommid. Foto: Peeter Langovits

Et piirata laste magusatarbimist, plaanib Soome valitsus kehtestada maiustustele nn magusamaksu, see toob soomlased Eestisse komme ja šokolaadi ostma, arvab Rimi turundusjuht Evelin Mägioja.

Rimi Norde Centrumi klientidest on umbes veerand soomlased, kes käivad enne koduteele asumist veel viimaseid sisseoste tegemas. Kui praegu ostetakse enamasti alkoholi, siis tulevikus võib-olla ka magusat, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui vaadata seda, et kui alkohol läheb Soomes kallimaks võrreldes Eestiga, siis tullakse rohkem siia ostma ja tõenäoliselt võib sama olla, kui maiustused lähevad Soomes kallimaks, siis tullakse neid siia ostma,» rääkis Mägioja.

Soome tervishoiuekspertide arvates vähendaks maiustuste hinnatõus Soomes magusatarbimist ja see mõjuks hästi Soome laste tervisele. Eestis sarnast maksu tõenäoliselt ei tule, sest meil puudub isegi ülevaade selle kohta, kui paljud Eesti lapsed ülekaalulised on.

«Täpsed andmed puuduvad selle kohta, kas Eesti lapsed on ülekaalulisemad kui Soomes, selleks peaks tegema täpsemad uuringud ja saama tulemused,» ütles Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi, kelle meelest ei pruugi magusamaks olla parim lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles