Taani professor: kõik ülemused valetavad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alasti tõde - valetamine kuulub ülemuste töökohustuste sekka.
Alasti tõde - valetamine kuulub ülemuste töökohustuste sekka. Foto: Caro / Scanpix

Kopenhaageni ärikooli professor Ole Thyssen tuli lagedale avaldusega, et kõik ülemused on silmakirjalikud ja valetavad oma alluvatele.

«Keegi ei taha seda tunnistada, kuid kõik teevad seda,» ütles professor Taani väljaandele

Avisen.dk

.

Kui ülemus keeldub teie palka tõstmast, öeldes, et see pole finantskriisi tõttu võimalik, on Thysseni sõnul tegemist valega. Samuti ka siis, kui ta kinnitab, et teil ei ole mingit põhjust karta vallandamist.

Professori arvates kuulub valetamine isegi ülemuste töökohustuste sekka. «Juhtide ülesanne ei ole tõe rääkimine, vaid suhtuda sellesse loominguliselt. Nii võib see olla ümberkorralduste ja kärpimiste puhul või siis, kui kaalutakse tootmise üleviimist,» rääkis ta.

Siiski ei tasu aususesse loominguliselt suhtuvatele ülemustele seda pahaks panna, nad soovivad kollektiivile ainult kõige paremat ja hoida ühtsustunnet.

«Asi on kaastöötajate motiveerimises. Luuakse ilustatud pilt tegelikkusest ja siis asutakse tööle selle reaalsuseks muutmise kallal,» sõnas Thyssen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles