Tervishoiuamet uurib välisarsti kulude hüvitamise nõudmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla..
Põhja-Eesti regionaalhaigla.. Foto: Peeter Langovits.

Tervishoiuamet algatas järelevalvemenetluse möödunud nädalal ajakirjanduses kajastatud juhtumi uurimiseks, kus Põhja-Eesti regionaalhaigla kirurg nõudis patsiendilt Soomest saabuva kirurgi reisi- ja elamiskulude tasumist.

«Kaebus on tõepoolest tervishoiuametile esitatud ja hetkel kogume asjaosalistelt seletusi,» kinnitas tervishoiuameti peadirektor Üllar Kaljumäe BNSile.

Kaljumäe sõnul on tervishoiuamet algatanud järelevalvemenetlust ning lahendit võib oodata oktoobri lõpuks. «Praeguses menetluse staadiumis ei pea me võimalikuks võimalike sanktsioonide osas arvamust avaldada. Otsus, mille tervishoiuamet langetab, on avalik,» ütles Kaljumäe.

Ajaleht Postimees kajastas möödunud nädalal juhtumit, kus Põhja-Eesti regionaalhaigla tunnustatud kirurgi küsis patsiendilt 3000 krooni, mis arsti sõnul pidi katma Soomest saabuva kirurgi reisi- ja elamiskulud.

Soome plastika-rekonstruktiivkirurg Jorma Rautio pidi septembri keskel tegema tallinlasele kõrva taastava lõikuse, aga kuna patsient keeldus soomlast assisteerivale regionaalhaigla kirurgile soovitud summat üle andmast, jäi operatsioon tegemata.

Regionaalhaigla juhatuse liikme Sven Kruubi sõnul on arst patsiendilt raha küsides käitunud rumalalt ning rikkunud haiglas kehtivaid reegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles