Uus Lancer Evo võib saada hübriidmootori

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi Lancer Evolution.
Mitsubishi Lancer Evolution. Foto: Mitsubishi

Järgmise põlvkonna Mitsubishi sportsedaan Lancer Evo võib oma kapoti alla saada peagi algaval Tokyo autonäitusel esitletava kontseptuaalse crossoveri Mitsubishi PX-MiEV hübriidajamiga sarnase moootori.


Mitsubishi PX-MiEV hübriidajam koosneb esiteljel paiknevast 1,6-liitrise töömahuga 116-hobujõulisest bensiinimootorist ning kahest tagateljel paiknevast 82-hobujõulisest elektrimootorist, kirjutab

Autonet.ee

.

Komplekti kuulub mõistagi ka liitiumioonakude plokk. Ka siin suudab masin väiksematel kiirustel liikuda vaid elektri jõul ning fossiilsete tagavarade kallale minnakse vaid järsematel kiirendustel ning kõrgematel kiirustel.

Samuti on loomulik, et kineetilise energia mahasummutamine salvestatakse kenasti akudesse, et vastupidisel protsessil seda jälle maksimaalselt ära kasutada saaks.
Akusid on võimalik laadida nii kodusest elektrivõrgust kui ka spetsiaalsetes laadimispunktides.

Mitsubishi uus ideeauto varustati S-AWC uut tüüpi nelikveoga, mis suudab tänu elektrilisele diferentsiaalile veojõudu telgede vahel paremini ära jaotada. Kuigi hetkel pole teada, millisel kujul võidakse jõuallikas uuel Evol kasutusele võtta, on mitmete allikate arvates erinevus vaid sisepõlemismootori võimsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles