Uus aasta toob uued domeenireeglid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on .ee domeene hetkel kasutusel ca 70 000.
Eestis on .ee domeene hetkel kasutusel ca 70 000. Foto: Marina Pushkar

Eesti Interneti Sihtasutus teatas täna, et alates 2010. aasta veebruarist saab Eestis registreerida .ee-lõpulisi domeeninimesid uutel ning paindlikumatel tingimustel.


Teadupärast kehtib praegu Eestis reegel, et .ee domeeninimesid saavad registreerida vaid Eesti ettevõtted ja asutused.

Siingi on seatud piiranguks, et üks ettevõte võib registreerida vaid ühe domeeninime. Eraisikutel ning välismaa kodanikel puudub aga hetkel üldse võimalus .ee domeeninimesid registreerida.

Eesti Interneti SA praeguse kava kohaselt saab uute reeglite järgi domeeninimesid registreerida alates 1. veebruarist 2010.

Uute reeglite kohaselt saavad näiteks firmad registreerida endale mitu domeeninime, mis võimaldab paljudel ettevõtetel oma eri kaubamärgid erineva domeeni alla viia.

Ka saavad hakata domeeninimesid registreerima eraisikud ja välismaalased, kel on samuti võimalus omada mitut domeeni.

Kuigi tasu ühe registreeritud domeeni eest pole veel täpselt paika pandud, võib see sihtasutuse esialgsete arvestuste kohaselt jääda ca 300 krooni kanti aastas.

Tasu kehtestamine võimaldab kaotada piirangud ühe isiku kohta registreeritavate domeeninimede arvule, kiirendada mittekasutuses olevate domeeninimede vabastamist ning vähendada domeeninimede spekulatiivsetel eesmärkidel tagavaraks kogumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles