Sotsiaalministeerium kutsub arste ja apteekreid digiretsepti kasutama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homne sotsiaalministeeriumi otsus võib paberretseptid ajutiselt tagasi tuua.
Homne sotsiaalministeeriumi otsus võib paberretseptid ajutiselt tagasi tuua. Foto: Kalev Saar

Sotsiaalministeerium on veendunud, et digiretsept on peatseks kasutuselevõtuks valmis ning kutsub arste ja apteekreid seda juba praegu katsetama.

Digiretsept võetakse kasutusele järgmise aasta algusest, praegu käib üleminekuperiood ning kõikidel apteekritel ja arstidel on võimalus proovida, kuidas digiretsepti välja kirjutada või selle alusel ravimit väljastada.

Testperioodi ajal saab arst retsepti välja kirjutada nii paberil kui digikujul. Kui inimene läheb apteeki, kus digiretsepti süsteemi testitakse, on tal võimalik ise proovida, kas digiretseptiga saab oma rohu kätte.

Infot selle kohta, milline arst digiretsepti välja kirjutab ning millisest apteegist seda välja osta saab, on üleval haigekassa kodulehel. Peagi ilmub digiretsepti väljastavate arstide ja apteekide ustele ka digiretsepti logoga kleeps.

Algselt sai testimises osaleda vaid osa apteeke, kuid üle-eelmisest nädalast on see avatud kõikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles