Rehemaa: kummaline on loota, et uus gripp läheb Eestist mööda

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa ütles, et uus gripp pole küll mingi katk, kuid vaktsineerimine oleks siiski vajalik, sest ohtlikud on just haiguse tüsistused.

Katrin Rehemaa ütles KUKU raadiole, et vaktsiini tellimine on riigi kohustus. Ta märkis, et kui kuni 40 protsenti elanikest haigestub, tekib juba tööhõivega probleeme.

Rehemaa rõhutas, et arstide eesmärk pole paanikat tekitada, kuid neile on arusaamatu, miks ei hangita vaktsiini, mis on olemas.

Rehemaa sõnul on paljudes riikides epideemia ohtu mõistetud ja on kummaline loota, et haigus läheb Eestist mööda. Tegemist ei ole Rehemaa sõnul katku või kooleraga, aga uus gripp võib põhjustada tõsisesid tüsistusi.

Küsimusele, kas tegemist pole minister Pevkuri ründamisega haigekassa eelarve kärpimise pärast, vastas Rehemaa, et kindlasti mitte.

Tervisekaitseinspektsiooni peadirektor Tiiu Aro on korduvalt rõhutanud, et nn seagripp pole raske haigus, pigem võib raske kuluga olla mõni teine gripiviirus.

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja Ülla-Karin Nurm ütles KUKUle oktoobri alguses, et valitsusele esitatakse uue gripi vaktsiinihanke finantseerimistaotlus kõige varem järgmise aasta esimese kvartali lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles