Kaela- ja seljakliinik pakub alternatiivi seljaoperatsioonile

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordi- ja taastusraviarst ning kiropraktik dr Allan Oolo tutvustab uut selja- ja kaelavenituspinki.
Spordi- ja taastusraviarst ning kiropraktik dr Allan Oolo tutvustab uut selja- ja kaelavenituspinki. Foto: Toomas Huik.

Tallinna kaela- ja seljakliinikus tutvustatakse neljapäeval, 12. novembril esimest arvutiga ühendatud selja- ja kaelavenituspinki, mis pakub alternatiivset ravivõimalust kirurgilisele sekkumisele levinumate kaela- ja seljavaevuste puhul, nagu väljasopistunud lülivahekettad, ishias, diskide degeneratsioon, spinaalstenoos ja fassettliigese sündroom.


«Suur osa seljavaludest on tingitud lülivaheketta traumadest või degeneratsioonist ehk kulumisest,» selgitas venituslaua Eestisse tarninud spordi- ja taastusraviarst ning kiropraktik dr Allan Oolo.



Tegemist on elektromüograafiga ühendatud digitaalse venituslauaga, mis parandab vere liikumist diskis ehk lülivahekettas, andes bioloogilist tagasisidet ja aidates taastada vedeliku sisaldust kettas, mille tagajärjel väheneb valu ja paraneb liikuvus.

«Lülidevahelised kettad annavad seljale vetruvuse ja on normaalolekus täidetud teatud hulga vedelikuga, ketta kuludes aga vere ja hapniku vool närvidesse väheneb, mis tekitabki vaevusi,» lisas Oolo.

Meditsiiniuuringud on tõestanud, et ravi venituspingil vähendab survet lülivaheketaste sees, aitab kaasa ketta korrastumisele ja eemaldab valuliku surve närvitüvedele.

Ravi seisneb surve likvideerimises, mille kutsub esile lülidevaheliste liigeste lõdvestamine õrna venituse ja pööramise abil.

Allan Oolo nimetab uut ravivõimalust meditsiini viimase aja tippsaavutuseks. «Kaela- ja seljakliiniku uut raviaparaati soovitan ka kõigile selja- või kaelaoperatsiooni läbiteinutele, samuti üle 40-aastastele inimestele seljavaevusi ennetava vahendina,» ütles dr Oolo.

Uue selja- ja kaelavenituspingi tutvustus ja demonstratsioonseansid toimuvad neljapäeval, 12. novembril kell 12 Tallinna kaela- ja seljakliinikus aadressil Narva mnt 7, III korrus ruum 326, kus on võimalus esitada küsimusi dr Allan Oolole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles