Kalateadlaste hinnangul on mitmete kalaliikide arvukus Eesti rannikumeres tõusuteel ning kuna rannikumeri on puhas, julgustavad teadlased kohalikku kala rohkem sööma.
Teadlased julgustavad rohkem kala sööma
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tõsi ta on, et Läänemere kala dioksiinisisaldus on kõrgem kui Atlandi kalal, aga me arvame, et kalad on üldiselt küllaltki terved praegu. Kindlasti on nad tervemad kui paarkümmend aastat tagasi,» selgitas Eesti Mereinstituudi teadur Redik Eschbaum «Aktuaalsele kaamerale», vahendas
.
Üheks indikaatoriks kalade tervise kohta peetakse ka hülgeid, kes toituvad ainult kalast ning kelle arvukus on kahekordistunud.
Läänemerest püütud räim on Soome lahe räimest tunduvalt noorem ja väiksem ja sellest lähtuvalt on jõudnud endasse ka toidu kaudu merest vähem mürke koguda.