Ostjad vedasid 20 minutiga laiali neli tonni odavsuhkrut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavast suhkrust ilma jäänud ostjad.
Odavast suhkrust ilma jäänud ostjad. Foto: Toomas Huik

Täna lõunaajal Tallinnas Mustamäel Tammsaare teel uksed lahti teinud uudne XL Säästumarket meelitas odava suhkrupakkumisega kohale sadu vanemaealisi ostuhuvilisi, kes rabasid esimese 20 minutiga kokku neli tonni 5-kroonise kilohinnaga magusat.


Ilmselt oleks odavsuhkrut rohkematele jätkunud, ent müügisaali tormanud rahvamass lõhkus osa pakke rabamise käigus lihtsalt ära.

Esimesed ostjad võtsid koha poesabas sisse juba kell 11, keskpäevaks oli rahvamass paisunud juba mitmesajapealiseks ning inimesi vooris üha juurde. Ostukärude järjekord lookles läbi autosid täis tuubitud parkla. Üks varakult järjekorda tulnud naine kurtis, et ta oli ostukorvi oodanud tund aega, ent kui pood uksed lahti tehti, trügisid kõik temast mööda.

Kassajärjekorras võis tõdeda, et peamiselt läkski kaubaks 5-kroonise kilohinnaga suhkur. Mitmed ostjad tüürisid kassasse kaheteistkümnest kilosest pakist koosneva suhkruplokiga, üks vanem härra ladus ostukärusse näiteks 120 kilo suhkrut.

20 minutit pärast avamist olid 5-krooniste suhkrupakkidega euroalused tühjad, mälestuseks pakkiderebimisest jäid poepõrandale valged kuhjakesed ja purunenud suhkrupakid.

Rimi Eesti kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnul varus kauplus avamise tarbeks neli tonni suhkrut. Kui odavsuhkur otsas, võeti ette hinnalt järgmine, mille kilo maksis 9,90. Üle 12 krooni maksnud suhkrupakid jätsid ostjad siiski rahule.

Kastide viisi läks kaubaks ka šampust, viina, õli ja mett. 

Kes poes sees rüseleda ei jaksanud, need said õues marsimuusika saatel süüa piparkooke ja juua sooja jooki, mida Rimi Eesti Food pakkus uue kaupluse avamise puhul tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles