Kuumad joogid aitavad lastehaiglale aparatuuri soetada

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohviautomaat.
Kohviautomaat. Foto: Ove Maidla

Tänasest on TÜ Kliinikumi kolmes hoones võimalik soetada kohvi ja kuumade jookide aparaadi kliendikaart, millega toetatakse ühteaegu ka lastehaiglat.

Käima on lükatud TÜ Kliinikumi Lastefondi ja Iberia Delicatesseni ühisprojekt, mille raames soovijad saavad annetuse eest 50-kroonise kliendikaardi, millega kohv maksab kümne krooni asemel seitse ja teised kuumad joogid kuni neli krooni vähem. Ostetav kaart on tühi ja sellele saab raha peale laadida. Lisaks on võimalik kaarti väljastamispunktidesse hiljem tagasi anda, et keegi teine saaks tulevikus selle uuesti annetuse eest omandada

Annetuskastid asuvad Maarjamõisa haigla, lastekliiniku ja psühhiaatriakliiniku fuajeedes.

Kliendikaardi soetamise eest saadud tulu ning osa kuumade jookide hinnast läheb TÜ Kliinikumi lastehaiglale fiiberbronhoskoobi ostmiseks. Aparatuuri hind on ligikaudu 300 000 krooni, millest hetkel on koos 51 000. Tegemist on spetsiaalselt väikelastele mõeldud aparaadiga, mille abil saab uurida ülemiste ja alumiste hingamisteede haigusi, puhastada hingamisteid ning võtta bakterioloogiliste ja koeuuringute tarvis proove.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles