Subaru ehitab Hybrid Toureri põhjal uue seeriamudeli

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Subaru

Eelmisel neljapäeval Los Angeleses alanud suurel autonäitusel tõi Subaru taas kord avalikkuse ette oma viimase ideeauto Subaru Hybrid Tourer, lubades ehitada selle põhjal ka seeriamudeli, mis jõuab müügile 2012. aastal.


Spekuleeritakse, et Subaru ehitab Hybrid Toureri kontsepti põhjal ka uue sportkupee, mille hinnad algaksid umbes 700 000 krooni piirimailt, kirjutab

Autonet.ee

.

Tokyo näitusel debüteerinud mudeli nimestki võib järeldada, et selle linnutiibade sarnaselt üles küljele avanevate ustega masina jõuallikaks on kombineeritud sisepõlemis- ja elektrimootor. Viimaseid on suisa kaks.

Esimeses osas on Subaru kohta tavaline kaheliitrise töömahu ja otsesissepritsega boksermootor, misa sub auto ninaosas. Selle kõrvale paigaldati 10 kW elektrimootor ning tagateljele veel üks 20 kWne. Viimaseid toidetakse liitiumioonakudelt.

Ülekandesüsteemi kuuluv Lineartronic astmeteta variaatorkast on oma olemuselt sarnane peatselt ka Eestisse jõudvale viimasele Legacyle pakutavaga. Madalamatel kiirustel suudab auto liikuda ka vaid elektri jõul, tavalisel kulgemisel saadakse põhiline energia boksermootorist, samal ajal kui elektrimootoritest võimsam töötab generaatorina.

Järsumatel kiirendustel kasutatakse lisaks tagumist elektrimootorit, millele aktiivsema sõidustiili puhul sekundeerib ka esimene.

Vaata videot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles