Iraani häkkerid ründasid Twitterit

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberkurikaelte sõnum Twitteri kasutajatele.
Küberkurikaelte sõnum Twitteri kasutajatele. Foto: HO/AFP
Suhtlusportaal Twitter langes mõne päeva eest end Iraani Küberarmeeks nimetavate kurikaelte rünnaku alla, kel õnnestus portaali külastajatele oma poliitilist sõnumit edastada.

Neljapäeval avanes Twitterit külastada soovinutele mõnda aega pilt araabikeelse teksti ja rohelise lipuga, millele oli kirjutatud kolmanda šiia imaami Hussaini nimi, vahendab BBC News.

Häkkerid esitlesid end Iraani Küberarmeena ja ähvardasid lisatud luuletuses, on valmis oma liidri ja jumala nimel surma minema.

Osade kommentaatorite arvates oli Twitteri ründamine vastuseks portaalis laialt levinud kriitikale Iraani valimiste suhtes.

Veidi pärast kurikaelte sõnumi ilmumist võeti Twitteri leht umbes tunniks maha ning pärast seda töötas portaal taas normaalselt.

Suhtluskeskkonna ametlikus blogis kirjutati, et tegu oli ootamatu probleemiga, mille põhjusi hakatakse uurima. Hiljem lisati, et häkkerid häirisid lehekülje tööd interneti domeeninimede süsteemi serverite ründamise kaudu, juhatades Twitterisse pääseda soovinud kasutajad automaatselt oma leheküljele ümber.

Twitter langes eduka küberrünnaku alla ka tänavu augustis, mil häkkeritel portaal kaheks tunniks rivist välja lüüa õnnestus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles