Internetileht pani ameeriklased rohkem värsket sööma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad
Õunad Foto: Arhiiv/Valgamaalane
Ehkki praegu sööb alla veerandi USA elanikest iga päev soovitusliku koguse puu- ja juurvilja (vähemalt viis portsjonit), näitab katse, et internetiprogrammide toel saab värskete viljade tarvitamist oluliselt suurendada.

Seda näitab uuring, milles osales 2500 inimest, kellele anti ligipääs veebilehele, kus räägiti puu- ja juurviljade söömise kasulikkusest ning anti nõu, kuidas neid oma igapäevasesse menüüsse lisada, kirjutab Reuters.

Kolm kuud pärast uuringu algust leiti, et tervelt 70 protsenti osalejatest sõi päevas vähemalt viis portsjonit puu- ja juurvilju. Uuringu algul oli sama näitaja olnud vaid 20 protsenti.

Tänu interneti toitumisprogrammiga tutvumisele rohkem värskeid vilju sööma hakanute hulk püsis 70 protsendi ringis kogu aasta jooksul, mil uuring kestis.

Kõige tõhusamalt mõjutas programmis osalemine seejuures üle 50-aastaste hea haridusega naiste toiduvalikult.

Uurijate sõnul on hämmastav, et tulemused kokkuvõttes nii tugevateks ja püsivateks osutusid. Nende sõnul näitab see, et läbimõeldult koostatud internetileht aitaks argimenüü koostamist puudutaval infol kõigi USA elanikeni jõuda ja nende toitumisharjumusi tervislikumaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles