Jääteede rajamine läheb loodetust aeglasemalt

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee rajamiseks läheb vaja vähemalt 20-sentimeetrist jääkihti.
Jäätee rajamiseks läheb vaja vähemalt 20-sentimeetrist jääkihti. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Täna hommikust võib Haapsalu ja Noarootsi vahet sõita jääd mööda, kuid mujal pole jää veel nõutud läbimõõtu saavutanud ja Haapsalu-Noarootsi jääb praegu ainukeseks ametlikult avatud trassiks.

Maanteeameti teehoiu osakonna juhataja Rain Hallimäe sõnul on jääluuret tehtud kõikidel trassidel, kuid kogu ulatuses pole jää paksust olnud võimalik mõõta. Olemasolevate andmete põhjal on aga selge, et jää pole teede rajamiseks veel vajalikku paksust saavutanud.

Jäätee rajamiseks on tarvis vähemalt 20 sentimeetri paksust kihti ning see peab olema pragudeta. Sellisel trassil võiksid Hallimäe sõnul liikuda vaid kõige kergemad autod. 

Tänavuse pakasega võiks loota, et jää kasvab üsna kiiresti, kuid siiski läheb see paksu lumekihi tõttu üsna visalt. Hallimäe märkis ka seda, et jääteedele ihkavatel autojuhtidel pole põhjust saarte ja mandri vahel liiklevatele praamidele viltu vaadata. Ta kinnitas, et jääteede alal laevaliiklust praegu ei toimu ja laevad niigi visalt kasvavat jääd ei lõhu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles