Tunnike tööajast kulub suhtlusportaalidele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtlusportaal.
Suhtlusportaal. Foto: SCANPIX

Suhtlusportaalide kasutajad lubavad endale interneti vahendusel flirtimist ja lobisemist ka töötundide ajal, selgus 4000 kontoritöötaja osalusel tehtud küsitlusest.

Küsitlus viidi läbi erinevates India ettevõtetes ja selgus, et töötajad kulutavad suhtlusportaalide külastamiseks ühe tunni oma tööpäevast, vahendas Bergens Tidende.

Populaarsemad ajaveetmiskohad on antud uuringu järgi Facebook, Orkut, Myspace ja Linkedin.

Suhtlusportaalide kasutamine töö ajal on probleemina üles kerkinud ka mujal maailmas. Näiteks selgus Inglismaal Hampshire`is, et paljud kohaliku omavalitsuse töötajad veedavad Facebookis isegi rohkem kui tunni oma tööpäevast. Sellest sündis ka ettepanek piirata omavalitsuste töötajate ligipääsu Facebookile.

Omavalitsusi ja ettevõtteid, kes on läinud sama teed, leidub Põhjamaadeski. Näiteks on Norras asuv Nærøy vald keelanud suhtlusportaalide kasutamise nii oma töötajatele kui ka kooliõpilastele. Samuti ei luba töö ajal Facebooki kasutada firmad Lindorff ja Siemens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles