Avati Eesti esimene internetipõhine tervishoiuraamatukogu

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatervishoiu raamatukokku on koondatud Eestis valminud tervise valdkonna publikatsioonid, mis on ilmunud alates 2000. aastast.
Rahvatervishoiu raamatukokku on koondatud Eestis valminud tervise valdkonna publikatsioonid, mis on ilmunud alates 2000. aastast. Foto: Postimees.ee

Tartu Ülikooli Tervishoiu Instituut avas Eesti esimese internetipõhise rahvatervishoiu raamatukogu (RaTeRa), kuhu on koondatud ligi 500 Eestis valminud tervise valdkonna publikatsiooni, mis on ilmunud alates 2000. aastast.


«Veebipõhist raamatukogu looma ajendas meid tõdemus, et tervise valdkonna info on Eestis väga killustunud ning seetõttu tuleb otsusetegijatel ja ennetustegevuse planeerijatel palju vaeva näha, et tööks vajalikku teavet kätte saada,» ütles Tartu Ülikooli Tervishoiu Instituudi projektijuht Triinu Tikas.

«RaTeRa võimaldab leida enamiku Eesti tervisevaldkonda puudutavast infost ühest kohast ning seega peaks selle kasutamine aitama spetsialistidel märkimisväärselt aega kokku hoida,» lisas ta.

Uude rahvatervishoiu raamatukokku koondatakse jooksvalt tervise valdkonnas valminud Eestit puudutavad uuringud ja analüüsid, raportid ja aruanded, hindamisdokumendid, magistri- ja doktoritööd, strateegiad ja arengukavad, statistikakogumikud ja raamatud. Enamik publikatsioone avaldatakse veebilehel täistekstidena.

Raamatukogu pakub võimalust tellida ka neli korda aastas ilmuvat uudiskirja, millest leiab infot uusimate publikatsioonide kohta.

Rahvatervishoiu raamatukogu asub internetis aadressil rahvatervis.ut.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles