Perearst: on eksitava info ajastu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetist leiab tervise kohta ka eksitavat infot ja kuulujutte.
Internetist leiab tervise kohta ka eksitavat infot ja kuulujutte. Foto: Caro / Scanpix

Ülikooli Perearstikeskuse perearsti Marje Oona arvates levib praegu interneti kaudu palju tervist puudutavaid kuulujutte ja see võib olla üheks põhjuseks, miks gripi vastu vaktsineerimine nii vaevaliselt läheb.

Ülikooli Perearstikeskuse ligi 3000 patsiendist on end uue gripi vastu vaktsineerinud 250 inimest ja seda on kaugelt vähem kui oodatud, rääkis Oona ajalehele

Meditsiiniuudised

.

«Kui kaaluda saadavat kasu ja võimalikke kõrvatoimeid, võiks huvi olla palju suurem,» sõnas ta ja lisas, et riskirühma kuuluvatele inimestele on keskuse töötajad lausa ise helistanud ja vaktsineerima kutsunud. Samuti on teemat arutatud nendega, kes vastuvõtule pöörduvad.

«Olen märganud, et inimesed, kes ei soostu vaktsineerimisega kohe, vastavad, et lähevad koju asja üle juurdlema. Olen endamisi mõelnud, millist infoallikat peavad inimesed adekvaatsemaks, kui seda on oma arst?» arutles arst.

Oona arvates on praegune informatsiooniajastu ka eksitava info ajastu. «Kunagi varem ei ole olnud kuulujutte nii kerge levitada kui nüüd tänu internetile,» leidis ta. Internetist võib leida erineva kvaliteediga informatsiooni ja põhiprobleem seisnebki info ülekülluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles