Paberretsept jääb digiretsepti kõrvale maikuuni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paberretsept jääb kehtima veel paariks kuuks.
Paberretsept jääb kehtima veel paariks kuuks. Foto: Kalev Saar/Postimees

Täna toimunud apteekrite ja sotsiaalministeeriumi kohtumisel otsustati, et jaanuaris ja veebruaris digiretseptisüsteemis esinenud katkestuste tõttu jääb paberretsept digiretsepti kõrvale selle aasta esimese maini.

See tähendab, et järgnevaks kaheks kuuks jääb apteekidele alles võimalus esitada haigekassale soodusretseptide koondarveid nii senise, juba aastaid kasutuses oleva süsteemi, kui ka uue retseptikeskuse kaudu.

Endiselt peavad arstid ministeeriumi teatel välja kirjutama digitaalseid retsepte, välja arvatud arstist mittesõltuvate asjaolude tõttu nagu elektrikatkestus, koduvisiit, infosüsteemi rike, patsiendi soov saada paberkandjal retsepti.

Pärast esimest jaanuarit, mil digiretsept Eestis kasutusele võeti, on digiretseptide koostamise ja nende alusel ravimite väljastamisega olnud mitmeid probleeme. Viimane ulatuslikum tõrge oli paari nädala eest.

Tõrgetest hoolimata väljastatakse aga juba 40 protsenti ravimitest just digiretsepti alusel. Jaanuari seisuga oli digiretsepti alusel ravimeid müünud apteeke üle 420, digiretseptiga kätt proovinud arste oli ligi 2300.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles