Ülekoormus põhjustas taas tõrkeid digiretseptide süsteemis

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteegiportaal digiretseptide kasutamiseks
Apteegiportaal digiretseptide kasutamiseks Foto: Mihkel Maripuu

Kuu alguse pensioni- ja palgapäevad on apteekide külastatavust oluliselt kasvatanud, kuid selgub, et digiretsepti süsteem ei pea suurele koormusele vastu.

Kõige tõsisemad probleemid ilmnesid reedel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Inimene tuleb apteeki ju ravimi järele ning kurb on see, kui ta peab siin väga kaua ootama ja ta ei saa seda, mida tal vaja on,» ütles Ülejõe apteegi juhataja Hiie Päit. «Me ei jõua ka kõikidele rääkida seda, et süüdi ei ole mitte meie, vaid süü on kusagil kaugemal.»

Sotsiaalministeeriumi e-tervise projektijuhi Pille Kingi teatel on tõrked põhjustatud suurest koormusest ja võivad jätkuda kogu nädala ning seetõttu palutakse inimestel võimalusel külastada apteeki kas enne kella 10 hommikul või pärastlõunal.

Sotsiaalministeeriumi, Eesti Haigekassa ja Microlink Eesti esindajad kohtusid täna ja kinnitasid, et tegelevad aktiivselt süsteemi optimeerimise ja võimsuse lisamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles