Euroliidu arstid kasutavad liiga vähe IT-rakendusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteegiportaal digiretseptide kasutamiseks
Apteegiportaal digiretseptide kasutamiseks Foto: Mihkel Maripuu

Rahvastiku vananemisest tulenev üha suurem surve riiklikele tervishoiusüsteemidele paneb valitsused otsima abi infotehnoloogiast, mis kujundab ümber Euroopa tervishoidu, kuid ELi arvates ei toimu muutused piisavalt kiiresti.

2007. aastal määratles EL e-tervise ühena kuuest esilekerkivast turust, mille puhul Euroopa võiks saavutada liidrirolli, vahendas komisjoni Eesti esinduse pressiesindaja.

E-tervis on farmaatsiatoodete ja meditsiiniseadmete järel Euroopa suuruselt kolmas tervisevaldkonna tööstusharu. Näidetena edusammudest võib tuua infovõrgustikud, elektroonilised registrid ja terviseportaalid.

Kui enamik Euroopa arste kasutab nüüd terviseandmete säilitamiseks ja jagamiseks arvuteid, siis liiga vähe kasutatakse ELis ära selliseid IT-rakendusi nagu digiretsept või telemonitooring.

Harv on ka patsientide andmete vahetamine riikide vahel, mis on üha suureneva liikuvusega maailmas suur probleem.

Euroopa Komisjon hakkas infotehnoloogia kasutamist tervishoiusektoris edendama 2004. aastal. Elektroonilistes teenustes nähakse ühise Euroopa tervishoiuturu laiema väljakujundamise võtit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles