Eesti Post kutsub osalema põnevas kaardiprojektis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postcrossingu kaudu vahetavad postkaarte kümned tuhanded kasutajad maailma eri paigust.
Postcrossingu kaudu vahetavad postkaarte kümned tuhanded kasutajad maailma eri paigust. Foto: ABDELHAK SENNA/AFP
Lihtne ja põnev koht kirjasõprade leidmiseks üle maailma on veebileht www.postcrossing.com, mille vahendusel on saadetud pea neli miljonit postkaarti.

Eestist on selle lehe vahendusel teele saadetud üle 60 000 postkaardi, teatab Eesti Post.

Sel kuul kingib postiettevõte Eesti kümnele tublimale kaardisaatjale terve hulga postkaarte – igaüks saab 100 kuni 150 kaarti.

Paljud Eesti elanikud on end Eesti Posti üleskutsel registreerinud ülemaailmsesse postkaartide saajate ja saatjate võrku. Kui soovid saada huvitava kaardi mõnest maailmanurgast, tuleb eelnevalt ise postitada kaart Postcrossingu veebilehelt saadud aadressil. Registreerimine kohustusi ei too, kuid sellega kaasneb võimalus, et postkasti saabub tervitusi paljudest põnevatest paikadest.

Eestis on 1498 kasutajat, kes on saatnud kokku üle 60 000 kaardi. Aktiivseim riik on USA, kus kasutajate arv on ligikaudu 28 000, Soomes on liitunuid 11 900, Saksamaal 12 100, Lätis 629 inimest.

Postcrossingu looja on Portugalist pärit Paulo Magalhães, kellele meeldib postkaarte nii saada kui saata. Alates 2005. aastast on kaartide vahetamisega ühinenud ligi 168 000 huvilist 208 riigist. Programmi vahendusel saadetakse igas tunnis 300 kuni 500 postkaarti, hetkel ringleb maailmas neid ligikaudu 150 000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles