Uuring: rammus hommikusöök ennetab kaalutõusu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikuti tasub süüa.
Hommikuti tasub süüa. Foto: SCANPIX
USA uurijad avastasid hiirtega katseid tehes, et hommikul rasvase toidu söömine on ainevahetuse seisukohalt kõige tervislikum variant.

Alabama ülikooli teadlaste sõnul võib rammus hommikusöök aidata ainevahetushäireid ja kaalutõusu ennetada, vahendab Õhtuleht.

Nimelt näitasid hiirtega tehtud katsed, et hommikul rasvase toidu söömine hoidis ainevahetuse kogu päeva jooksul normis ja «programmeeris» rasvatöötluse kogu päevaks, aidates ainevahetusel hiljem igasuguse toiduga kohaneda.

Hommikul süsivesikuterikast ja alles hiljem rasvast toitu söönud hiired võtsid aga kaalus palju juurde, sest neil oli käivitunud süsivesikute töötlemise ainevahetus, mis päeva jooksul teist tüüpi roogadega ei kohanenud.

Uurimisrühma juht Molly Bray nentis, et varasemad teadustööd on luubi alla võtnud toidu kvaliteedi ja hulga, kuid siiani pole uuritud, mismoodi söömise kellaaeg kehakaalu mõjutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles