A. Le Coq hakkab maisiõlut pruulima

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maisiõlu A. Le Coq Maíz.
Maisiõlu A. Le Coq Maíz. Foto: A. Le Coq

Tartu joogitootja A. Le Coq alustab sel nädalal esimest korda Eestis maisiõlle A. Le Coq Maíz tootmist, mille valmistamisel on 20 protsenti linnastest asendatud maisilinnastega.


A. Le Coq'i juhataja Tarmo Noobi sõnul soovitakse uue õlle näol pakkuda tarbijatele eksootikat, kuna maisiõlu on eeskätt populaarne lõunamaades.

«Need, kes on käinud näiteks Mehhikos või Peruus, on kindlasti maisiõllega kokku puutunud, kuna sealses piirkonnas on see õlu väga tavapärane jook,» ütles Noop. Õlletehase juhi sõnul on maisiõlle valmistamisel asendatud viiendik linnastest maisilinnastega, mis muudab õlle maitseomadustelt kergeks ning seetõttu sobib jook hästi ka mõne piprasema roa täienduseks.

»Maíz õlu on Eestis ainulaande õlu ning usun, et see rikastab poodides pakutavat Eesti õllede valikut ning näitab tarbijatele iidse joogi erinevaid külgi ning mitmekesisust,» lisas Noop.

Uue õlle puhul on tegemist kerge suvise õllega, alkoholisisaldusega 4,6 protsenti, mis on pakendatud 0,33-liitrisesse klaaspudelisse. Uue õlle soovituslikuks hinnaks poes on 9,90 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles