Elisa teeb mobiilse neti taskukohasemaks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Elisa toob järgmisel esmaspäeval müügile mobiilse interneti paketid, kus pole mahupiiranguid ning mille hind on püsiinternetist soodsam.


Näiteks 1 Mbit/s kiirust võimaldav MINT pakett hakkab maksma 99 krooni kuus, teatas firma.

Praegu pakub Elisa soodsaima variandina MINT Light paketti, kus 99 krooni eest kuus saab 500 kbit/s kiirusega internetti piiratud mahus - ühe gigabaidi ulatuses.

Elisa juhatuse esimehe Sami Seppänen ennustab, et paari aasta pärast ei kasuta kliendid internetiteenuseid enam üldse kaabli, vaid ainult õhu kaudu ehk tarbivad üksnes mobiilset internetti.

Elisa eesmärgiks on lisaks 47 Eesti linnale katta kiiret mobiilset internetti võimaldava võrguga ka maapiirkonnad. Tänaseks on Elisa 3,5G levialaga katnud kolm maakonda ning aasta lõpuks on neid maakondi kokku juba kuus.

Aasta lõpus jõuab Elisa kiire mobiilne internet Seppäneni sõnul miljoni Eesti elanikuni ning sellega saab kaetud pool Eesti territooriumist.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on mobiilne internet praegu elitaarne toode, mis hinnaklassi ja piiratud kasutusmahu tõttu pole jõukohane igale kliendile.

TNS Emori äsja läbi viidud küsitlus näitas, et 80 protsenti inimestest on huvitatud m-internetist, kuid neist 60 protsenti peavad võimalikuks selle kasutuselevõttu juhul, kui hind ei ületa 100 krooni kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles