Apple keeldus iPadi sularaha eest müümast

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i juht Steve Jobs ja firma uus tahvelarvuti iPad.
Apple'i juht Steve Jobs ja firma uus tahvelarvuti iPad. Foto: Reuters / Scanpix

Läinud nädalal ei saanud ameeriklanna Diane Campbell sularaha eest iPadi osta, sest Apple`i esinduskaupluse müüja teatas, et uue tahvelarvuti eest on võimalik maksta vaid kaardiga.

Campbell rääkis ABC7News uudisteprogrammile, et müüja osutas keeldumisel firma üldisele poliitikale, mille järgi ei müüda tahvelarvuteid sularaha eest. Kaardiga maksmine võimaldab kontrollida, et ühe inimese kätte ei satuks rohkem kui kaks iPadi ja see omakorda aitab vältida seadme mustale turule sattumist.

Campbelli lugu läks uudistesaates eetrisse läinud esmaspäeval. Kolmapäeval teatas Apple, et muudab oma põhimõtet ning edaspidi saab nende uut tahvelarvutit osta ka sularaha eest.

Samuti teatas firma, et sularahast keeldumise põhjuseks ei olnud kartus seadme mustale turule sattumise ees. Abinõu eesmärk oli tagada seadme ühtlane jaotus praegusel kõrge nõudluse perioodil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles