Galerii: Estonian Air otsib uusi vormirõivaid kollektsioon 1

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Estonian Air kuulutas märtsi lõpus moekunstnikele ja kodumaistele rõivatootjatele välja konkursi pardapersonali vormiriiete uuendamiseks. Sõelale on jäänud nelja tuntud Eesti moelooja võistlustööd, mille hulgast žürii ja rahvas valivad oma lemmikud.

Kollektsioonis nr. 1 kannab enamik kasutatavaid kangaid õiglase kaubanduse ehk fair trade märki. See tähendab, et kasutades nimetatud kangaid toetaks Estonian Air traditsioonilisi kogukondi, kus on pikad tavad kanga- ja toormaterjalide tootmisel.

Õiglase kaubanduse märgi all valminud kangaste tooraine puuvill on kasvatatud ilma mürgiseid tõrjevahendeid kasutamata. Kollektsiooni rõivaste valmistamisel on kasutatud ka kunstkiududest kangaid, kuid vaid sellistelt tootjatelt, kelle toodang valmib eranditult Euroopa Liidus, kus järgitakse rangelt, et kangatootmise tulemusena ei reostata loodust. Vormiriiete tootmine toimub Eestis lokaalse ja säästliku tootmise põhimõtet järgides.

Värvilahendus toetub tumesinisele, lipusinisele, naturaalsele valgele ning vasekarva kollasele, mis on omavahel ühendatud ühtseks visuaalseks tervikuks läbi erinevate toodete ja aksessuaaride. Üleriiete ning jakkide revääridel kasutatakse soliidsuse rõhutamiseks käsitikkimise masinal valmistatud käsitikke pistet.

Vaata ka teisi kollektsioone siit:
Kollektsioon 2
Kollektsioon 3
Kollektsioon 4

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles