Kümnendik Tallinna elanikest on ravikindlustuseta

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigena ei soovitata tööl käia.
Haigena ei soovitata tööl käia. Foto: SCANPIX

Tallinna statistikakogumiku andmetel on umbes 10 protsenti Tallinna elanikkonnast ravikindlustusega hõlmamata.

Statistika aastaraamatu «Tallinn arvudes 2009–2010» andmetel osutavad ravikindlustamata inimestele linna eelarveliste vahendite eest esmatasandi raviteenust kas perearstid või Ida-Tallinna Keskhaigla ravikindlustamatute ambulatoorne osakond aadressil Magasini, kus patsiente võtavad vastu sisearst, kirurg ja psühhiaater.



Eriarstiabi ja ravimite maksumust Tallinnas ei kompenseerita. Statsionaarset ravi saab kiirabi või haigla erakorralise meditsiini osakonna vahendusel.

Ravikindlustuse reeglid

•    Ravikindlustus kehtib töösuhte lõppedes veel kaks kuud. Et ravikindlustus ei katkeks, tuleb ennast ühe kuu jooksul pärast töösuhte lõppemist töötukassas arvele võtta, kuna ravikindlustus algab töötuna arveloleku 31. päevast.

•    Ravikindlustus on tagatud kõigile töötukassas registreeritud töötutele ega sõltu ei eelnevast tööstaažist ega töösuhte lõpetamise põhjustest. Ravikindlustus ei ole seotud töötuskindlustushüvitise või töötutoetusega.

•    Kui töötu ei ilmu kolm korda järjest talle määratud ajal töötukassasse vastuvõtule või keeldub mõjuva põhjuseta talle sobivast tööst, lõpetatakse tema arvelolek. Ravikindlustus kehtib kuu aega pärast seda, kui andmed töötukassas arveloleku lõpetamise kohta on kantud ravikindlustuse andmekogusse.
Allikas: töötukassa

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles