Tatrakasvataja: eestimaine toodang on parem

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatrapuder
Tatrapuder Foto: AFP / Scanpix

Eestis kasvatatud tatar on välismaisest toodangust parem, sest sellele pole tehtud eelnevat kuumtöötlust, rääkis Raplamaa Tõrvaaugu talu peremees Janek Kuusik.

Tatrakasvataja rääkis saates «Ringvaade», et Eesti tatar erineb välismaisest toodangust peamiselt selle töötlemise poolest. «See, mis välismaalt tuleb, on kuumtöödeldud tatar, sellepärast ongi nii pruun,» selgitas Kuusik, vahendas ERR Uudised.

Kuusiku talus on praegu tatra all 15 hektarit ning ühelt hektarilt loodetakse saada 2-5 tonni.

Kuusiku sõnul on alanud tatrapaanika tõttu on sagenenud telefonikõned, milles tuntakse Tõrvaaugu tatrasaagi vastu suurt huvi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles