Tervisetõendi aegumisel peatub auto juhtimisõigus

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba. Illustreeriv foto.
Juhiluba. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Järgmise aasta 1. jaanuaril jõustuva liiklusseaduse kohaselt peatub mootorsõiduki juhtimisõigus lisaks juhiloa kehtivusaja lõpule ka siis, kui järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäevaks ei ole maanteeametile esitatud uut tervisetõendit.

Täpsemalt peatub juhtimisõigus juhiloa või tervisetõendi kehtivuse lõpupäevale või järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäevale järgneval päeval.

Need, kellel ei ole tervisetõendile märgitud kehtivuse lõppkuupäeva, peavad uue tervisetõendi esitama koos juhiloa vahetamisega, tervisetõendi kehtivust saab kontrollida internetist aadressilt paberivaba.ark.ee.
 
Mootorsõidukijuht läbib üldjuhul tervisekontrolli iga 10 aasta järel, kuid üle 65-aastane A-, B- ja BE-kategooria ning nende alamkategooriate mootorsõiduki juht või üle 50-aastane C-, CE-, D- ja DE-kategooria ning nende alamkategooriate mootorsõiduki juht, T-kategooria traktori- ja liikurmasina juht, B-kategooria takso juht, A- ja B-kategooria alarmsõidukite juht ning mootorsõidukijuhtide õpetaja peab läbima tervisekontrolli iga 5 aasta järel.

 30 päeva enne järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäeva saabumist saadab maanteeamet isiku soovil tema poolt esitatud mobiiltelefoni numbrile või elektroonilisele postiaadressile teate selle kohta, et isiku juhtimisõigus peatub järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäeval. Teavitusi saab tellida internetist eesti.ee kodanikuportaali vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles