Teadur: vaktsineerimine pole kohustus, vaid võimalus

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Tartu Ülikooli peremeditsiini õppetooli dotsent ja ülikooli perearstikeskuse arst Marje Oona on seda meelt, et gripivastane vaktsineerimine ei ole kohustus, vaid võimalus.


Seda võimalust võiksid Oona sõnul kasutada eelkõige kroonilisi haigusi põdevad inimesed, kellel on suurem oht gripitüsistuste tekkeks ning kellele see haigus koguni saatuslikuks võib saada.

Samuti peaksid seda võimalust kasutama gripi riskirühma kuuluvate inimeste lähedased või nendega tööalaselt tihedalt kokku puutuvad inimesed.

«Ise kavatsen seda võimalust kasutada, sest ei soovi grippi põdeda, samuti on tööalasest vaatepunktist perearstil endal päris keeruline haige olla - pole võimalik ju perearstipraksist arsti haiguse ajaks lihtsalt kinni panna,» lausus Oona.

Ta lisas, et ei soovi võtta oma südametunnistusele sellist riski, et põeb küll haiguse suhteliselt kergelt läbi ja saab selle ajal tööl käia, kuid samas seab nakkusohtu oma patsiendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles