GDA-märgistus hõlbustab toidukaupade ostmist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukorv.
Toidukorv. Foto: Peeter Langovits

Toidukaupade GDA-märgistus, mis näitab, kui suure osa päevasest vajadusest mõni tootes sisalduv aine katab, võib peagi muutuda kohustuslikuks.

Poes sisseoste tehes võib toidukaupade pakendil märgata aina sagedamini GDA-märgistust ehk eestipäraselt toitumisjuhti, mis annab teada, kui suure osa mahlas või leivas sisalduvad ained päevasest toitainetevajadusest katavad. Tervise Arengu Instituudi direktori Maris Jesse sõnul on GDA-märgistuse selgeks õppimine oluliselt lihtsam, kui toiduaine keemiliste ühendite puhul, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Siiski on esialgu vaid paarkümmend Eesti tootjat uut märgist oma pakenditel kasutanud, kuna toitumisjuht ei ole praegu kohustuslik.

Toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepp märkis, et 2010. aasta suvel sai GDA-märgistus heakskiidu Euroopa Parlamendilt ja ka Eesti liigub amm-sammult selle poole, et see muutuks tootepakenditel kohustuslikuks.

Loe samal teemal veel siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles