Kalevi kommid enam transrasvu ei sisalda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kalevi uus juht Kaido Kaare ütles, et kaks aastat kestnud innovatsiooniprotsess on lõppenud ja Kalevi kommid enam tervisele kahjulikke transrasvu ei sisalda.


Kalev on muutnud oma kommide valmistamise tehnoloogiat nii, et hüdrogeenitud taimsete rasvade sisaldus on viidud miinimumini, selgitas Kaare. Enamikus maiustustes on nende sisaldus null ja mõningates 0,0 millegagi, lisas ta. Näiteks marmelaadid transrasvu üldse ei sisalda.

Tulemusena sulavad kamašokolaad ja batoonikese kommid nüüd suus, mitte ei kleepu hammaste külge. Selles oli pressikonverentsile kutsutud ajakirjanikel võimalik ka kaht eri Kasekese kommi proovides veenduda. Peagi jõuavad müügile kommipakid, kus peal ka silt «Kalev ütleb ei transrasvadele!».

Küsimusele, kas protsessi mõjutas ka presidendiproua Evelyn Ilvese teemapüstitus, vastas Kaare, et Kalev hakkas selle probleemiga tegelema juba kahe aasta eest ja ainuüksi maiustuste säilivuskatse kestab 6-12 kuud.

Kaare sõnul on Kalev esimene, kes transrasvavabade kommidega välja tuli ja nüüd huvitab teda, kuidas konkurendid sellele algatusele reageerivad.

Ta lubas, et Kalev jätkab investeerimist tootearendusse. Uudisena käis ta välja veel ka kommide suuremaks muutumise ja selle, et edaspidi kasutatakse kommide katmiseks rasvaglasuuri asemel üksnes šokolaadiglasuuri.

Täiesti uue tootena tutvustas Kalev mitme eri täidisega Desiree šokolaadi, mille 125 grammi suurune tahvel maksab poes 17 krooni ringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles