Sotsiaalkomisjon arutab ravimite hinna ja müügivõrguga seonduvat

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: SCANPIX

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutab täna kell 14 algaval avalikul istungil ravimite kättesaadavuse, hinna ja müügivõrguga seonduvaid küsimusi, muu hulgas vaadatakse üle ka konkurentsiameti ettepanek laiendada ravimite müüki apteekidest väljapoole.

Komisjoni esimees Urmas Reinsalu rääkis Vikerraadiole, et senised vastuargumendid käsimüügiravimite müügivõrgu laiendamisele on puudutanud ravimite käitlemist, kuid sellest hoolimata ei ole ta eitaval positsioonil. Ühe kaaluka plussina tõi Reinsalu välja selle, et ravimite müümine väljaspool apteeke aitaks alandada hindu.

Samuti arutab komisjon ravimite juurdehindluse korraldust ja analüüsib ravimite toimeainepõhise kirjutamise korra jõustumist.

Omaette teema on ravimite kättesaadavuse juures ka geograafiline aspekt ehk siis probleem, et enamik Eestis tegutsevaid apteeke asub linnades. Reinsalu ütles, et sotsiaalkomisjon on tellinud maa-apteekide õiguslikku korraldust käsitleva uuringu ja täna tutvutakse selle raportiga. Antud küsimuse juures on komisjoni esimehe sõnul oluline, et maa-apteegid jääksid alles ja et inimestel oleks võimalik ravimeid saada. Samuti tuleks edasi arendada võimalust tellida ravimeid internetist ja need posti teel inimestele kätte toimetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles