Terviseametile kaevatakse ka olematu müra peale

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistik.
Pistik. Foto: Caro / Scanpix

Terviseametile esitatakse kõige enam kaebusi olmemüra kohta ja vahel tuleb ette ka kurioosseid kaebusi, kus mingit müratekitajat ei leitagi.

Nii rääkis terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri Postimees.ee’le, kuidas üks vanaproua kuulis oma eluruumis müra ja pani selle müratekitaja nimeks lendva (sõna «lendva» kasutatakse tormi ja luuvalu väljendamiseks – toim.).

Proua väitel põhjustas lendva öösiti heli, mis häiris tema und.

«Talle muretseti diktofon ja ta pidi seda müra salvestama, kuid peale norskamise ja voodikrigina polnud lindilt muud kuulda,» märkis Saluri.

Lõpuks leidis proua koos sõbrannadega oma muredele lahenduse – nad avastasid üheskoos, et lendva tuleb välja seinakontaktist. Kokku tuli terviseametil selle probleemiga tegeleda üle poole aasta.

Enamasti kaebavadki inimesed olme-, mitte keskkonnamüra peale. Näiteks tuli kaebus kortermaja elanikult, kus inimest häiris tema naaberkorterist tulenev müra. Nimelt tegutses naaberkorteris masaažisalong, kus massaažilaud kaebaja hinnangul liiga valjult krigises.

Saluri andmetel tuleb terviseametile pale mürakaebuste ka palju kaebusi hallitusseente kohta.

Keskkonnamüra puhul on 2010. aastal septembrikuu seisuga esitatud enim kaebusi tehnoseadmete (15 kaebust), äri- ja tootmistegevuse (12) ja liiklusmüra (6) kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles